Önéletrajz - Jakab Krisztina

 

A 90-es években kezdtem jógázni Málnai Tibornál, Ujj Sándornál és Dr. Timcsák Géza táboraiban. Az igazán elmélyült, Tanító által vezetett gyakorlás és meditáció azonban 2002-ben kezdődött, első indiai utam során - ekkor kaptam mantra beavatást Swami Veda Bharatitól Rishikesh-ben.  A Himalájai Jóga Tradíció szellemiségében és tanításai szerint gyakorolok, képződöm, tartok órákat azóta is.

 

A jógának köszönhetem, hogy elindultam a tudatos önismeret, a segítővé válás útján. Ennek fontosabb állomásai: a pszichodráma módszerében való képződés, az integrál szemléletben való elmélyülés, a pszichológusi tanulmányok. 

Egyéni és csoportos formában igyekszem átadni mindazt a tapasztalatot, ami másoknak segítségére lehet a gyakorlás és a hétköznapok során. 

Rendkívül örömteli számomra a kismamákkal való munka: a kismama jóga órák során lehetőség nyílik a várandósság mélyebb megélésére, a szülésre, gyermekágy időszakára való felkészülésre testileg-lelkileg-mentálisan. Fontosnak tartom a szülés élményének feldolgozását, ha valakinek igénye van rá.

A relaxáció, a meditáció alapjainak elsajátítása pedig segítségére lehet mindenkinek, aki szeretné a mindennapjait kevesebb stressz-szel, tudatosabban megélni.

Tanítóim:

Swami Veda Bharati, Swami Ritavan Bharati, Ashutosh Sharma, Dr. Stoma Parker, Maya Margo Balogh (Himalayan Yoga Tradition), Dr. Daubner Béla, Gánti Bence

 

Képzettségeim, tanulmányaim:

2019. Pszichológia szak, MA képzés - Károli Gáspár Református Egyetem
2015. Pszichodráma asszisztens - Magyar Pszichodráma Egyesület

2015. Integratív hipnoterapeuta képzés - Integratív Pszichoterápiás Egyesület
2014. Integrál szemléletű önismereti tanácsadó, mentor - Integrál Akadémia

 

2011. Babásjóga oktató - Asram Jóga és Meditációs Központ

2010. Nemzetközi jógaoktató - Himalayan Yoga Tradition 

2009. Birthlight Kismamajóga oktató – Toldy Csilla, Gáborjáni Réka

2000. Szegedi Tudományegyetem - Kommunikáció szak

1997. Eszterházy Károly Tanárképző Főiskola, Eger – Angol nyelvtanár

1992. Kölcsey Ferenc Gimnázium – Angol tagozat